Runolauantai Gastropub Einon vintillä 26.9.

Runolauantai Gastropub Einon vintillä 26.9.

Missä: Gastopub Eino, Hallituskatu 3
Milloin: Lauantai 26.9. klo 17.30–20

Taiteen edistämiskeskus ja Mikkelin kirjoittajat järjestävät MAD Weekin toisena lauantaina Runolauantain. Tapahtuma päättää Mikkeli Art & Design Weekin.

Päivän ohjelma:

Kaksi kesää klo 17.30

Jenni Haukion ja Leena Maarasen runoja, esittäjänä Leena Maaranen.
Järjestäjä: Taiteen edistämiskeskus

Lavarunokilpailu klo 18–20

Rohkeat riimittelijät, lempeät lyyrikot ja muut sanojen soljuttajat käyvät kilpalaulantaan. Kilpailu käydään kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä. Esityksen kesto on korkeintaan kolme minuuttia. Kilpailurunojen tyylilaji on vapaa, mutta niiden on oltava esittäjän omia. Kilpailijalla saa olla tekstipaperi mukana, musiikin tai rekvisiitan käyttö ei ole sallittua. Runot arvioi yleisön joukosta koottu raati. Mukaan kannattaa varata kolme runoa, koska kilpailussa on kolme kierrosta.

Ennakkoilmoittautumiset 24.9. mennessä osoitteeseen susanna.kolehmainen@minedu.fi / 0295 330 924 tai paikan päällä puoli tuntia ennen kilpailun alkua. Lavarunokilpailuun otetaan mukaan 15 runoilijaa ilmoittautumis­järjestyksessä.

Mikkelin Kirjoittajat ry:n tarkoituksena on edistää kirjallista toimintaa paikkakunnalla ja lähiseudulla. Yhdistys on perustettu vuonna 1972 ja sen jäsenistö on pääosin kotoisin Etelä-Savon alueelta. Kirjoittajayhdistyksen jäsenet ovat kirjoittajia ja kirjallisuuden harrastajia. Jäseniä on noin 100. Mikkelin Kirjoittajat ry kuuluu Suomen Kirjailijayhdistysten neuvottelukuntaan. Yhdistys järjestää mm. esitelmä- ja koulutustilaisuuksia sekä matineoita. Oma arvostelupalvelu on keskeinen toimintamuoto: jäsenet saavat teksteistään asiantuntevaa kritiikkiä ja ohjausta ammattikirjailijoilta. Uusin antologia ”Tavarataivas” ilmestyi vuonna 2014.

Taiteenedistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntijavirasto. Keskuksen tehtävä on edistää taidetta kansallisesti ja kansainvälisesti. Tehtävää toteutetaan mm. jakamalla apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Etelä-Savossa työskentelee tällä hetkellä kolme läänintaiteilijaa: kirjallisuuden, rakennustaiteen/visuaalisen ympäristön ja tuottamisen läänintaiteilijat.

Lisätiedot: Susanna Kolehmainen, 0295 330 924 / susanna.kolehmainen@minedu.fi
Mikkelin kirjoittajat ry
Taike
Taike Etelä-Savo Facebookissa

X