LUOVA HULLUUS! Itä-Suomen ornamolaisten yhteisnäyttely Mikkelissä 19.9.–16.10.2015

LUOVA HULLUUS! Itä-Suomen ornamolaisten yhteisnäyttely Mikkelissä 19.9.–16.10.2015

Missä: Design & Handicraft Shop Hinee, Savilahdenkatu 12
Milloin: Näyttely avoinna 19.9.–16.10.
Maanantai–perjantai klo 9–17
Lauantai klo 10–16

Taiteen edistämiskeskus (Pohjois- ja Etelä-Savo) järjestää syksyllä Itä-Suomen alueella toimivien ornamolaisten yhteisnäyttelyn Mikkelissä. Pieni suuri kokonaisuus muodostuu luovista ja uniikeista teoksista, joista välittyy tekijöiden tekniikoiden sekä osaamisen monipuolisuus ja taidokkuus. Näyttely avataan Mikkelin Art & Design Weekillä.

Näyttelyyn osallistuu yhteensä kymmenen taiteilijaa ja muotoilijaa: Tarja Korhonen, Aila Koski-Vähälä, Tiina Kylliäinen, Niina Mantsinen, Merja Nykänen-Naukkarinen, Paula Ruuttunen, Julio Tubal, Riitta Turunen, Susanna Tyrväinen ja Tarja Wallius. Design & Handicraft Shop Hineen myymälästä löytyy pieni valikoima näyttelyyn osallistuvien tuotteita.

Näyttely on Teollisuustaiteen Liitto Ornamon juryttämä.

Kokonaisuuden ideointi ja suunnittelu: Läänintaiteilijat Anu-Anette Varho (Taike Etelä-Savo) ja Anu Muurinen (Taike Pohjois-Savo). Näyttelyn graafinen ilme: Mainostoimisto Groteski.

Taiteenedistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntijavirasto. Keskuksen tehtävä on edistää taidetta kansallisesti ja kansainvälisesti. Tehtävää toteutetaan mm. jakamalla apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Etelä-Savossa työskentelee tällä hetkellä kolme läänintaiteilijaa: kirjallisuuden, rakennustaiteen/visuaalisen ympäristön ja tuottamisen läänintaiteilijat.

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo on muotoilun ja taideteollisten alojen valtakunnallinen aatteellinen ja ammatillinen asiantuntijajärjestö, joka palvelee yli 2 300 jäsentä. Ornamo tukee muotoilualan koulutettuja sekä työsuhteissa että yrittäjinä, toimii jäsentensä edunvalvojana, alan asiantuntijana ja kehittäjänä, järjestää koulutuksia, seminaareja ja näyttelyitä sekä edistää alan kansainvälistä yhteistyötä. Ornamon jäsenet työskentelevät sisustusarkkitehtuurin, teollisen muotoilun, huonekalu, tekstiili- ja vaatesuunnittelun, immateriaalisen suunnittelun, taideteollisen taiteen ja taidekäsityön aloilla.

Ornamon tehtävä on vahvistaa taideteollisen korkeakoulutuksen saaneiden ammattilaisten työllisyyden ja yrittäjyyden edellytyksiä, osaamista ja työssä jaksamista. Asiantuntijavaikuttajana Ornamo huolehtii alan yleisestä edunvalvonnasta vaikuttamalla muotoilu- ja kulttuuripolitiikkaan sekä lainsäädäntöön. Vuosittaisen työmarkkinatutkimuksen lisäksi Ornamo tekee tutkimus- ja selvitystyötä muotoilun ja taideteollisten alojen edistämiseksi.

Keväällä 2015 alkanut aluetoiminnan hanke on yksi esimerkki Ornamon valtakunnallisesta vaikuttajatyöstä kotimaisen muotoilun aseman ja työllisyyden edistämiseksi.

LUOVA HULLUUS! Itä-Suomen ornamolaisten yhteisnäyttelyn jurytyksessä teemana olivat luova hulluus ja töiden valinnassa painotimme taideteollista taidetta.

Design & Handicraft Shop Hinee on IPIK Designin Iida Paasosen 2015 avaama liike. Liikkeessä on myynnissä Iida Paasosen tuotteiden lisäksi vaihtuva valikoima kotimaisia design- ja käsityötuotteita.

Lisätiedot: Anu-Anette Varho, 029 533 0925 / anu-anette.varho@minedu.fi
Taike
Taike Etelä-Savo Facebookissa
Teollisuustaiteen Liitto Ornamo
Design & Handicraft Shop Hinee Facebookissa

X